Denizli İl Koordinatörlüğü

TKDK’DAN DENİZLİ’YE 50 MİLYONLUK YENİ YATIRIM


TKDK Denizli il Koordinatörlüğü 13.Çağrı döneminde gerçekleştirmiş olduğu proje kabulleri neticesinde incelenen projelerden 38 tanesiyle sözleşme imzaladı. Konu ile ilgili açıklama yapan TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat KAR“ 13.Çağrı döneminde teslim aldığımız projelerin incelenmesi sonucu uygun görülen 38 proje ile sözleşme imzaladıklarını belirtti.

Kar “10 Şubat 2015 tarihinde sonuçlanan 13. Çağrıda toplamda 38 adet proje sözleşmeye bağlanmıştır. Bu projelerin toplam bütçesi 49.458.273 TL’dir. Projelerin bitirilip hayata geçirilmesiyle birlikte bu meblağın 19.404.801 TL’si yatırımcılara hibe olarak ödenecektir. En son imzalan bu 38 proje ile toplamda sözleşmeye bağlanan proje sayısı 277’e çıkmıştır. Sözleşmeler imzalandıktan sonraki tüm projelerin toplam bütçesi 164.421.447 TL, Kurumumuzca ödenecek hibe miktarı ise 77.680.763 TL olacaktır.” dedi.



IPARD-2 Programının önümüzdeki dönemde açılacağını belirten ve IPARD -2 hakkında bilgi veren İl Koordinatörü KAR “IPARD-II PROGRAMI İLE DESTEKLENEN SEKTÖRLER ÇEŞİTLENECEK. IPARD II Programında, mevcut sektörler (tarımsal işletmeler, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi) desteklenmeye devam edecektir. Bu mevcut sektörlere ek olarak “tarım çevre-iklim-organik tarım”, “yerel kalkınma stratejilerinin uygulanması” ve “kırsal altyapı hizmetleri” IPARD II Programı kapsamına alınmıştır. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektöründe “Yenilenebilir enerji”, “makine parkları” ve “mantar” da desteklenecek olan sektörlere eklenmiştir. ”dedi.

Kar “Kullandırdığımız IPARD hibe fonları bitmez bir kaynak değildir. Her çağrı döneminde sunulan kabul edilen projelerle birlikte bütçemiz azalmaktadır. Bundan dolayı şimdiye kadar kabul edip incelememiz sonucunda merkeze gönderdiğimiz ve onaylanan her proje ile sözleşme imzalanırken bundan sonraki çağrılarda özellikle bazı konu başlıklarında sıralama kriterleri devreye girecektir. Dolayısıyla yatırım yapacak olan müteşebbislerin bir an önce karar verip projelerini hazırlatıp çağrıya çıktığımız tarihlerde bize projelerini sunmaları yegane isteğimizdir. Bu noktadan hareketle Denizli ilimizde yatırım yapmayı düşünen herkesten kaçırılmayacak bu fırsatları değerlendirme adına hızlı davranmalarını istiyoruz.” dedi.

    Cimer