Denizli İl Koordinatörlüğü

Vali Altıparmak’dan TKDK’ya Ziyaret


        Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, kurumun çiftçilere yönelik gerçekleştirdiği çalışma ve projeler hakkında bilgiler aldı.

        Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk’ün de hazır bulunduğu ziyarette, TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, Vali Altıparmak’a kurumun görev ve sorumluluğunda bulunan; kırsalda yaşam standardının iyileştirilmesi için sürdürülebilir bir kırsal yaşamın sağlanması ve kaynakların etkin kullanımı ilkeleri doğrultusunda TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü olarak, 2012’den buyana 7 çağrıya çıkıldığını, bu çağrılar sonucunda IPARD fonlarından sağlanan imkanlar ile 295 yatırımcıyla toplam 208 milyon liralık yatırımı desteği, 98 milyonda hibe desteğine ait sözleşme imzalandığını belirtti. İl Koordinatörü Kar; hibe desteğine ait yatırımcılara bu güne kadar toplam 73 milyon TL ödendiğini, yılsonuna kadar da geriye kalan 25 milyon TL yatırımcıların hesabına aktarılacağı bilgisini verdi.

        Denizli’nin girişimci bir ruha sahip olduğunu vurgulayan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, mevcut kaynakları Denizlili girişimcilerin daha etkin kullanabilmesi için her alandaki insanlara gidilerek anlatılarak bilgi sahibi olunmasının sağlanmasını istedi. Vali Altıparmak konuşmasında ayrıca; duyuruya çıkılan çağrılarla ilgili daha fazla kişiye ulaşılabilmesi için çaba gösterilerek yatırımların arttırılması ve hibe desteğinin Denizlili yatırımcılar tarafından kullanılması ve Denizli ekonomisine kazandırılması için gerekli çalışmaların aynı hızla devam etmesi gerektiğini belirtti.




    Cimer