Denizli İl Koordinatörlüğü

Dr. SADIK YETİM ASKON ÜYELERİNE 13. ÇAĞRIYİ ANLATTI.




Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) üyeleri ile ASKON toplantı salonunda bir araya geldi.

Kurum ve hibe desteklerini anlatan bir sunum gerçekleştiren Dr. Yetim, 2012 yılından beri Denizli de faaliyet gösteren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun hibe fonlarından yatırımcıların faydalandığını belirtti. TKDK hibe fonları ile yeni yatırım planlayan işletmelerin birlikte hareket ederek sonuca ulaşmalarının daha etkin olduğunu ifade eden Dr. Yetim, Denizli ilinin turizm potansiyelini değerlendirmesi gerektiğine vurgu yaptı. “25 oda kapasitesine kadar her türlü konaklama tesislerinden restorana, halı sahadan aqua parka, yamaç paraşütünden ATV turizmine kadar birçok alanda geri dönüşümsüz destekler Denizli ili gibi turizm potansiyeli yüksek bir ilde değerlendirilmelidir.” dedi.

İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, “Yapılacak yeni girişimler Denizli’ye yatırım, istihdam ve ihracat olarak geri dönecektir.”  dedi. Dr. Yetim, il bazında herhangi bir bütçe sınırlaması bulunmadığını, bu fonların Türkiye için kullanılmadığı takdirde AB'ye üye ülkelere geri gideceğini ifade etti.

TKDK desteklerinin sadece tarım ve hayvancılık alanlarıyla sınırlı olmadığının altını çizen Dr. Yetim, Dokumacılar, Tekstilciler, Mobilyacılar, Marangozlar, Dikiş, nakış atölyeleri, Bakır, metal, demir işleyenler, Cam, alçı, seramik işleyenler, Çanak çömlek yapanlar, Halı ve kilim üretenler, Mermerciler, Çinicilik ve benzeri alanlarda faaliyet gösterenlere yatırımcılarında hibe fonlarından yararlanabileceğini söyledi. İl’imizin Tekstil ve Mermer sektörlerindeki öncülüğünü dile getiren Dr. Yetim, sektörlerin kendini yenilemesi adına AB hibe fonlarının hazır olduğunu ifade etti.



Dr. Yetim, yatırımcılardan 10 Şubat 2015 tarihinde sona erecek olan 13. Çağrı ilanı için proje hazırlıklarına hız verilmesi gerektiğini vurguladı. İş adamları dernekleri vasıtası ile yeni yatırımlara girişimcilerin daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşabileceklerine vurgu yapan Dr. Yetim, Sivil Toplum Kuruluşları özellikle de İş Adamları Derneklerini önemsediklerini ifade etti.

Denizli ASKON Şube Başkanı Hakkı Pekdemir ziyaret ve bilgilendirmelerinden dolayı Dr. Yetim’e teşekkür etti. TKDK gibi özveriyle çalışan kamu kurumları ile devlet desteklerinin dağıtımının verimli olacağını söyleyen Pekdemir fonların kullanımının şimdi daha kolay olduğunu ve bu tür bilgilendirme toplantılarının üyeler için zaman zaman tekrarlanmasının çok faydalı olacağını ifade etti.
    Cimer