Denizli İl Koordinatörlüğü

Van Ekonomi Zirvesi


28 Şubat 2015 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Van Ekonomi Zirvesi gerçekleştirildi. Van İl Koordinatörlüğü Kurumumuzu temsilen zirveye katılım sağladı. Van Ekonomi Zirvesi’ne Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, Van Milletvekilleri, Van Valisi, çok sayıda STK temsilcileri, işadamları, esnaflar ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Zirvede yaptığı konuşmasında, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çözüm süreci ile huzur ve güven ortamının pekişmesinin en büyük teşvik olacağını, bu sürecin bölgeye huzur, refah ve istihdam getireceğini ifade etti. Yılmaz, ayrıca, 2011 yılında Van’da meydana gelen depremin kardeşlik gibi temel değerlerimizi hatırlattığını belirtti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise yaptığı konuşmada, Ekonomi Bakanlığı olarak Van’a verdiğimiz teşvikleri hatırlatarak Van ilinin ancak Vanlı girişimcilerin yapacağı yatırımlarla kalkınacağını ifade etti.

Zirvede Van İl Koordinatörlüğünün açtığı tanıtım standı yoğun bir ilgi ile karşılandı. Standı Bakan Yılmaz, Vali İbrahim Taşyapan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal başta olmak üzere birçok katılımcı ziyaret etti. Katılımcılar, İl Koordinatörü İbrahim Başak ve uzmanlar tarafından IPARD Programı kapsamında gerçekleştirilen yatırımlar, desteklenen sektörler konusunda bilgilendirildi.








    Cimer