Denizli İl Koordinatörlüğü

TKDK ve TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ ARASINDA BÜYÜK İŞBİRLİĞİ


   TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü Binasında TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat KAR, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürü M.Tevfik ONGUN, İzmir Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Mücahit ASALIOĞLU ve Tarım Kredi Kooperatifi Şube Müdürleri ve yetkililerinde katıldığı TKDK-Tarım Kredi Kooperatifleri Protokolü çalıştayı gerçekleştirildi.

   Çalıştayda,  Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TKKMB)  Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) arasında tarımsal yatırımların desteklenmesi amacıyla imzalanan “IPARD Yatırımları Finansman Protokolü” ele alındı. Protokolün olgunlaştırılması ve vatandaşlarımıza daha faydalı hale getirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.




  Çalıştayda konuşan TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat KAR “11.05.2015 tarihinde Sayın Kurum Başkanımız Ali Recep NAZLI ile Sayın Tarım Kredi Merkez Birliği Genel Müdürü İrfan GÜVENDİ Beylerin imzalamış olduğu protokolün bizden destek almak isteyen kişilerin finansman sorununa önemli ölçüde yardımcı olacağına inanıyorum. Bu protokolün taşrada uygulamasını yapacak olan bizlerin protokolü iyi anlaması ve vatandaşlarımıza faydalarını iyi anlatması açısından bu çalıştayı yapmayı uygun gördük. Bize proje başvurusu yapmak isteyen vatandaşların en çok sıkıntı çektikleri konulardan biri finansman sıkıntısıdır. Bu protokol bir nebze bunun önüne geçecektir ve bu açıdan çok kıymetlidir. Bu protokol sayesinde TKDK hibe desteğinden faydalanmak isteyen başvuru sahipleri, Tarım Kredi Kooperetiflerinden düşük faizli sübvansiyonlu kredi kullanarak yatırımını gerçekleştirme imkanı bulacaklar. Tarım Kredi Kooperatiflerinin kullandırabileceği kredi üst sınırı sürekli artmıştır ve bu protokolle 10.000.000 TL ye çıkmıştır. Vatandaşlarımıza ön finansman konusunda nefes aldıracak bu değerli çalışma ile destek olduğumuz yatırımların artmasını bekliyoruz. Bu protokol sadece finansal desteği değil, ortak eğitim faaliyeti gibi çalışmaları da kapsayan çok yönlü bir protokoldür. Denizli İl Koordinatörü olarak yapılan çalışmanın gerek TKDK gerek Tarım Kredi Kooperatifleri ve de gerekse vatandaşlarımız için faydalı olacağına yürekten inanıyor ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

  Ardından söz alan, TKK İzmir  Bölge Müdürü M.Tevfik ONGUN, “Ev sahibi olan ve toplantının oluşmasına zemin hazırlayan TKDK ailesine teşekkürlerimi sunarım. Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiyi tarımsal anlamda destek olan ve aynı zamanda kredi sağlayan önemli bir kuruluştur. Ortaklarımızla hem kısa vadeli hem de orta vadeli krediler kullandırıyoruz. Bundan sonraki süreçte yapılan bu protokol kapsamında TKDK ile ortak çalışma yapacağız ve TKDK’nın desteklerinden faydalanmak isteyenlere indirimli finansman konusunda yardımcı olacağız ve uygun kredi imkanlarımızı değerli çiftçilerimize sunacağız. Bu yönüyle yapılan bu çalıştayı çok önemsiyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.




   Açılış Konuşmaların ardından çalıştaya, Denizli İl Koordinatörlüğü uzmanları tarafından desteklerinin anlatıldığı sunumlarla devam edilip, yapılmış olan protokolün detayları üzerine yoğunlaşıldı. Geri ödeme süresinin yatırımdan sonraki yıl başlaması, mücbir sebep durumlarında yapılabilecek iyileştirmeler, kredi kullandırma sürecinin hızlandırılması gibi konular üzerinde çalışıldı. Daha sonra soru cevap kısmına geçilerek çalıştay sona erdi.


    Cimer