Denizli İl Koordinatörlüğü

Eker: “TKDK, tarım ve kırsal kalkınma alanında ülkemizin en güzide kurumudur”


Eker: “TKDK, tarım ve kırsal kalkınma alanında ülkemizin en güzide kurumudur” Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) bünyesine katılan yeni personel ile bir araya geldi. TKDK merkez bina Dursun Çolak Toplantı Salonunda Başkanımız Ali Recep Nazlı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyona Bakan Eker’in yanı sıra Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, göreve yeni başlayan personelimiz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, 2007 yılında bizzat Bakanımızın çabaları ile kurulan ve 2011’den itibaren hibe vermeye başlayan TKDK’nın ekonomik alanda ülkenin lokomotif kurumlarından biri hâline geldiğini söyledi. Alanlarında uzman, genç ve hedefi olan personel ile çalıştıklarını ifade eden Nazlı, “Ülkemizin kalkınması için üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya gayret edeceğiz.” dedi.

“TKDK, tarım ve kırsal kalkınma alanında ülkemizin en güzide kurumudur” diyerek sözlerine başlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla kırsal kalkınma alanında bugüne kadar toplam yatırım tutarı 4,7 milyar lira olan 10 binin üzerinde proje ile sözleşme imzalandı. Bu projelere verilecek olan 2,6 milyar lira hibenin bugüne kadar 1,6 milyar lirası ödendi." dedi.

“TKDK’nın sağladığı en önemli kazanımlardan birisi de kırsal alanda istihdam” 
Tarım sektörünü stratejik olarak ele aldıklarının altını çizerek, projeleri uzun perspektifte ele alarak derinlikli bir bakış açısıyla yaklaştıklarını söyleyen Eker, “Kırsal alanda istihdamı artırmak için kırsal kalkınma projesini başlattık. TKDK’nın sağladığı en önemli kazanımlardan birisi de kırsal alanda istihdam. 2006'dan 2015 sonuna kadar Türkiye'ye kırsal alanda 6 bin tesis hedefi koymuştuk ve şükürler olsun ki bunu aştık.” dedi. “

TKDK çok önemli bir projedir” 
TKDK’nın ülke ekonomisi ve kalkınması için önemine de değinen Eker, TKDK, 42 ilde yapılanmış, donanımlı personelden müteşekkil, Avrupa Birliği tarafından akredite olmuş çok önemli bir projedir. Bu güne kadar bu projede yer almış özveriyle çalışan tüm kurum personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 31’i merkezde diğer 143’ü ise il koordinatörlüklerimizde istihdam edilecek olan yeni arkadaşlarımızı da böyle bir projede yer almayı başardıkları için kutluyorum." ifadelerini kullandı.

IPARD II ile 3 milyar TL hibe 
Eylül ayında IPARD II Programını uygulamaya başlayacaklarını ifade eden Eker, “TKDK, IPARD II Programı kapsamında 3 Milyar TL hibe verecek. Yine IPARD II ile yenilenebilir enerjiyi de destek kapsamına alıyoruz. Ayrıca hibe oranları da artacak.” dedi.

39 ile daha kırsal kalkınma desteği
TKDK'nın 81 ilde faaliyet göstermesi için başlattıkları proje hakkında da bilgi veren Eker, 42 ilde koordinatörlük kurduklarını, kalan 39 ilde de kırsal kalkınma alanında benzer programları uygulayacakları ve tamamen devlet bütçemizden karşılanacak bir çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Toplantı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker’in Kurumumuz bünyesine katılan yeni personelimize dizüstü bilgisayar hediye etmesinin ardından son buldu.






    Cimer