Denizli İl Koordinatörlüğü

DENİZLİ TKDK’YA REKOR BAŞVURU


Denizli  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü'ne IPARD II 1'inci Başvuru Çağrı İlanı süresinde et, süt ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği kapsamında toplam 103 milyon lira yatırım tutarlı 67 adet proje başvurusu yapıldı.
            Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, 18 Aralık 2015 tarihinde çağrı ilanına çıkılan ve 11 Mart 2016 tarihi itibariyle sona eren IPARD II 1'inci Başvuru Çağrı dönemine ilişkin açıklama yaptı. IPARD II 1'inci Başvuru Çağrı döneminde 101 tedbiri başlığı altında et, süt ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği kapsamında proje aldıklarını belirten Kar, 67 proje başvurusu gerçekleştiğini, bu projelerin toplam yatırım bedelinin ise yaklaşık 103 milyon lira olduğunu söyledi. 
Denizli’ye daha önceki çağrılara kıyasla hayvancılık alanında rekor düzeyde başvuru yapıldığını da sözlerine ekleyen Kar, "Kurum olarak amacımız AB standartlarında hazırlanan projeler ile modern, verimli ve sürdürülebilir işletmeleri ilimize kazandırmak. Bu kapsamda yoğun gayret sarf ediyoruz. Şu an geldiğimiz noktada artık projeler kendi aralarında yarışır hale geldi. Kurum tarafından belirlenen şeffaf  kriterler ışığında, en iyi hazırlanmış, verimli ve sürdürülebilir projeler seçilerek bu projelere yüzde 60-70 oranında hibe desteği sağlanacak. Ayrıca IPARD II ile kazandırılan güneş enerjisi gibi alternatif enerji kaynakları desteği ile girdi maliyetlerinin en aza indirilmesini hedefliyoruz. Bu çağrıda aldığımız projelerin büyük çoğunluğunda güneş enerjisi sistemlerinin de eklenmiş olması bizi ayrıca sevindirdi" dedi. 
Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması tedbiri kapsamında müracaatların sürdüğünü hatırlatan Kar, "29 Şubat 2016'da başlayan süt işleme, kesimhane-et işleme, soğuk hava deposu, süt toplama merkezi ve su ürünleri işleme ile ilgili başvuruları 8 Nisan 2016 saat 17.00'ye kadar kabul edebileceğiz. Potansiyel faydalanıcılarımızı ve Denizlili girişimcilerimizi projelerini sunmaya davet ediyor ve yatırımların ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
    Cimer