Denizli İl Koordinatörlüğü

ŞANLIURFA AKÇAKALE VE BİRECİK’TE 22 KIRSAL KALKINMA YATIRIMININ AÇILIŞI YAPILDI


      Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibeleriyle, Şanlıurfa'nın Akçakale ve Birecik ilçelerinde faaliyete geçen toplam 22 tesis için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla açılış törenleri düzenlendi.

      Toplam yatırım tutarları 5,2 milyon lira ve toplam hibe tutarları 2,5 milyon lira olan Akçakale’de 14, Birecik’te ise 8 proje ülke ekonomisine kazandırıldı.

       Fakıbaba, yaptığı konuşmada, kırsalda kalkınma olmadan Türkiye’de kalkınma olamayacağını söyledi.

       Kırsal kalkınmanın uygulayıcısı TKDK hibeleriyle Şanlıurfa’ya önemli yatırımlar kazandırıldığını ifade eden Fakıbaba, şöyle konuştu:

      “Bu yatırımlarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Hizmetlerimiz artarak devam edecek. Yaptığımız çok büyük işler var, bunları sabaha kadar anlatsak inanın bitmez. Sizler hak ediyorsunuz. İnşallah el ele vereceğiz. El ele verdikten sonra çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Çalışmalarımızı daha da artırarak devam ettireceğiz.”

Şanlıurfa Valisi Erin

       Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de Şanlıurfa’nın, ilçeleriyle hızla büyüyerek kalkındığını ve geliştiğini belirtti. Refah artışının hep birlikte idrak edildiğine işaret eden Erin, Şanlıurfa’nın kamu yatırımlarından en çok istifade eden ilk 10 il içerisinde yer aldığını vurguladı.

TKDK Başkanı Kalender

      TKDK Başkanı Hakan Kalender ise, 2011 yılından itibaren Avrupa Birliği fonlarını yatırımcılarla buluşturduklarını dile getirdi.

      Şanlıurfa’nın da içinde olduğu 42 ilimize önemli hibeler sağladıklarını aktaran Kalender, şunları kaydetti:

     “Bugüne kadar Şanlıurfa’da 65 milyon lira hibe sağladık. Bu hibeler sayesinde 174 milyon liralık yatırım yapıldı ve yeni iş imkanları oluştu. Bu yatırımlar, Sayın Bakanımızın kırsal kalkınmaya verdiği önemin bir göstergesi ve sonucudur. Bundan sonra da TKDK yatırımları artarak devam edecektir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesislerin Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Amacımız, elimizdeki kaynakla daha fazla yatırımı desteklemektir.”

      Protokol üyeleri, konuşmaların ardından kurdele keserek işletmelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

     Törenlere, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, girişimciler ve çok sayıda üretici katıldı.











    Cimer