Denizli İl Koordinatörlüğü

TKDK’DAN DENİZLİ’YE 238 MİLYON TL’LİK YATIRIM


IPARD II Programı 10. Başvuru Çağrı Döneminde TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü’ne 76 proje başvurusu yapıldı. Toplam yatırım tutarı 238 milyon TL olan projeler için 110 milyon TL hibe desteği sağlanacak.

TKDK Denizli İl Koordinatörü Şakir Çınar yaptığı yazılı açıklamada, 10. Başvuru Çağrı Döneminde hayvancılık ve işleme başlıklarından proje kabulü yapıldığını ve başvuruların 9 Nisan’da sona erdiğini belirterek “ 9 adet süt inekçiliği, 3 adet besi hayvancılığı, 22 adet kanatlı eti üretim tesisi için 88 Milyon TL, 22 adet süt ürünleri işleme tesisi ve süt toplama merkezi, 5 adet kesimhane ve et parçalama tesisi, 15 adet meyve sebze işleme ve soğuk hava deposu için 150 Milyon TL yatırım tutarına sahip projeleri teslim aldık.” dedi.

Denizli’nin her köşesinde örnek projelere sahip bir kurum olduklarını belirten ÇINAR şunları söyledi: “10. Çağrı döneminde ülke genelinde 125 Milyon Avro’luk bir bütçe bulunuyor. Bu bütçeden Denizli’yi azami derecede faydalandırmanın gayreti ile tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Online ve yüz yüze birçok tanıtım faaliyeti düzenledik. Denizli yatırımcısı yine farkını gösterdi ve çok sayıda başvuru ile bu çabamıza karşılık verdi. Teslim alınan projelerin bir an önce incelemesini tamamlayarak yatırımları hayata geçirmek arzusundayız. Pandemi döneminde bir kez daha gördük ki; üretim yapmak, istihdam oluşturmak, özellikle kırsalda yatırım yapmak çok önemli. Bu yatırımları bir an önce hayata geçirmek Denizli’mizi bu hibelerden faydalandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yapılacak olan yatırımların Denizli’mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

 

    Cimer