Denizli İl Koordinatörlüğü

TKDK ANKARA BAŞKANLIKTAN DENİZLİ’YE TAM DESTEK



Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ankara Başkanlığından Denizli İl Koordinatörlüğüne üst düzey bir ziyaret gerçekleştirildi. TKDK Başkanı adına Denizli İl Koordinatörlüğüne gelen Finansman Genel Koordinatörü Deniz Oruç, İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim’i makamında ziyaret ettikten sonra personelle bir araya geldi.

Personelle tanışan Finansman Genel Koordinatörü Deniz Oruç, “TKDK Başkanımız ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın İPARD fonlarının etkin kullanımının sağlanması için tüm güçleriyle Denizli İl Koordinatörlüğünü desteklediklerini” söyledi. TKDK Denizli İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim yaptığı açıklamada, “Denizli genelinde 2013 ve 2014 yıllarında başvurusu alınan projelerden 241’ı ile sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme imzalanan bu projeler ile toplamda Denizli’de 118,8 milyon TL’lik yeni yatırım yapılacak ve projelerin uygun olarak tamamlanmasını müteakiben 60,5 milyon TL hibe desteği yatırımcıların hesaplarına yatırılacaktır. Sözleşme imzalanan proje sahiplerinden 140’ı yatırımlarını tamamlamış ve 11 milyon TL yatırımcılara ödenmiştir. Geri kalan tutar işletmelerin yatırımları tamamlanır tamamlanmaz en kısa zamanda ödemeleri yapılacaktır.” dedi.
 
TKDK olarak tarım ve hayvancılık dışında farklı sektörlere de hibe desteğinde bulunduklarının altını çizen Dr. Sadık Yetim, “tekstilden mermere, yamaç paraşütünden otel restorana, metal işlemeden ahşap işlemeye, halı sahadan aqua parka, piknik alanları ve hobi bahçelerine kadar çok çeşitli alanlarda yatırım için bizlerle irtibata geçin dedi. Denizli ilimizin AB hibe fonlarından azami derecede istifade edebilmesi, dolayısıyla yatırım ve istihdamın artırılması amacıyla bir iş fikri olan, iş kurmak isteyen herkesi hibe fonlarından yararlanmaya davet ediyoruz.” dedi.

Finansman Genel Koordinatörü Deniz Oruç’a ziyaretlerinden ve Denizli İl Koordinatörlüğüne verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini ileten Dr. Sadık Yetim, yılsonu ödeme hedeflerini gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
    Cimer