Denizli İl Koordinatörlüğü

VALİ YARDIMCISI TKDK’YI ZİYARET ETTİ.


Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen ve Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, TKDK Denizli İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim’i makamında ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olmasını dilediler.



Yetim, misafirlerine TKDK’nın Denizli’de faaliyete başladığı 2012 yılından bu zamana kadarki çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. 10.11.2014 tarihinde 13. çağrıya çıktıklarını vurgulayan Yetim, yatırımcıların proje hazırlama konusunda hemen karar vererek hızlı davranmalarını ve %50 hibe fonlarından yararlanmak için bize ulaşmalarını bekliyoruz dedi. Kamu kurum ve kuruluşları ile etkin çalışmalar yaparak hibe desteklerin Denizli’de yatırıma dönüşmesi arzusunda olduklarını ifade eden Yetim, “IPARD fonları Türkiye için kullanılmadığı takdirde AB'ye geri gidecektir. Konuya milli duygularla bakarak hassasiyet gösteriyoruz.” dedi.

TKDK olarak tarım ve hayvancılık dışında farklı sektörlere de hibe desteğinde bulunduklarının altını çizen Yetim, “tekstilden mermere, yamaç paraşütünden otel restorana, metal işlemeden ahşap işlemeye, halı sahadan aqua parka, piknik alanları ve hobi bahçelerine kadar çok çeşitli alanlarda yatırım için girişimciler bizlerle irtibata geçsinler istiyoruz” dedi. “Denizli ilimizin AB hibe fonlarından azami derecede istifade edebilmesi, dolayısıyla yatırım ve istihdamın artırılması amacıyla bir iş fikri olan, iş kurmak isteyen herkesi hibe fonlarından yararlanmaya davet ediyoruz.” dedi.

Denizli Vali Yardımcısı Türkmen, TKDK’nın misafirperverliğine teşekkür ederek kurumun destekleme faaliyetlerini takdirle karşıladığını; Denizli ilinin yeni yatırımlarına anahtar noktasında olan kurumun ilin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine inancının tam olduğunu ifade etti.



Ziyaretlerinden dolayı Vali Yardımcısı ve İl Müdürüne teşekkürlerini ileten Yetim, Denizli’ye hedeflenen yatımların ve bu yatırımların istihdama katkılarının arttırılmasında kurumsal desteklerinin büyük önem taşıdığını” sözlerine ekledi. 

 
    Cimer