Denizli İl Koordinatörlüğü

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü’nün 3. İnsan Kaynakları Ve İstihdam Fuarında Açtığı Stant Yoğun İlgi Gördü.




İŞKUR Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Denizli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarında TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü tanıtım ve bilgilendirme amaçlı stant açtı. 55 İşletme/Kuruluşun stant açtığı fuar 03-04 Aralık 2014 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Fuar süresince katılımcıları bilgilendiren TKDK Denizli İl Koordinatörlüğü, sadece stantta katılımcıları ile buluşmakla yetinmedi. Fuarda stant açan STK’lar, Kamu Kurumlar ve Özel Sektör temsilcilerine ziyaretler gerçekleştirerek kurum hibe fonlarının azami derecede kullanılmasının önemini anlattı.



TKDK Standını ziyaret eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, KOSGEB Müdürü Selim Erkoç ve GEKA Tanıtım Koordinatörü Ayşe Esin Başkan kurumun hibe destekleriyle ilgili bilgi aldılar. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tarım ve Kırsal Kalkınmanın bu denli önemli olduğu bir ülkede böylesi önemli bir kurumun olması, bu kurumunda Denizli de bir koordinatörlüğünün bulunması yeni yatırımların kapısının açılması açısından büyük önem taşımaktadır. dedi.



Fuarın 2. gününde  “Kurumsal Teşvikler ve Destek Programları” konulu oturuma, TKDK Denizli İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, İŞKUR Denizli İl Müdürü Feridun Giresun, KOSGEB Denizli Hizmet Merkezi Müdürü Selim Erkoç, GEKA Birim Başkanı Barış Kıyak konuk oldular.

Oturumda TKDK Denizli İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, kurum ve hibelerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi ve tüm genç girişimcileri iş kurmaya ve hibe fonlarından istifade etmeye çağırdı. Denizli ilinin destek kullanımı ve yoğunlaştığı sektörlere vurgu yapan Dr. Yetim, 13. Çağrı ilanına çıkıldığını ve son başvuru tarihi olan 10 Şubat 2015 tarihine kadar projelerin hazırlanarak kurumumuza başvurulmasını istedi. Denizli ilinde soğuk hava, kırsal turizm ve yerel ürünler desteklerinin bu dönemde yoğun kullanımını beklediklerini ifade eden Dr. Yetim, “İPARD fonları ülkemizde kullanılmadığı takdirde geri dönmektedir. Meseleye bu açıdan yaklaşarak çalışmalarımız sürdürmekteyiz ve yeni bir iş fikri olan tüm yatırımcıları kurumumuza detaylı bilgi almaya bekliyoruz.” Dedi.



Yoğun katılımlı fuarın TKDK ve desteklerin tanıtımı için çok verimli geçtiğini ifade eden İl Koordinatörü Dr. Yetim, Bundan sonraki fuarlarda da şimdi olduğu gibi kurumumuzun temsil edilmesi için en iyi şekilde hazırlıklar yapmaya devam edeceklerini belirtti.
 
    Cimer