Denizli İl Koordinatörlüğü

TKDK’NIN TAVAS İLÇESİNDEKİ YATIRIMLARI VE GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ KONUŞULDU.




Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, TKDK İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Tavas ilçesinde İPARD fonları daha etkin nasıl kullanılır, ilçeye daha fazla yatırım nasıl yapılır konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Dr. Yetim, Denizli adına çıkılan çağrılarda Tavas ilçesinin destek kullanım durumu ile ilgili bilgi aktardı. “Tavas ilçemiz 2013 yılından beri toplamda 34 proje ile kurumumuza başvuruda bulunmuştur. Bu projelerin toplam bütçesi yaklaşık 8.430.000 TL dir. Ve projelerin kurumumuzca incelenip uygun bulunmasıyla birlikte bu meblağın yaklaşık 4.145.000 TL’si yatırımcılara hibe olarak ödenecektir.” dedi.
 
13. Çağrı dönemindeki çok önemli yeniliklerden biri olan Güneş Enerjisi Üretim Sistemleri yatırımlarına vurgu yapan Dr. Yetim, “13. Çağrı döneminde yenilenebilir enerji yatırımları desteklenecek. IPARD Programı kapsamında İşletmenin/Tesisin kendi tüketimine yönelik yenilenebilir enerji yatırımları destek kapsamına alınmıştır. Desteklemeye uygun yatırım konularında, tüm yeni yatırım ve mevcut işletmelerin güneş enerjisi sistemleri ile ilgili talepleri desteklenebilecektir. Hibe Oranı % 50 olup, Destek üst limiti başvuru yapılacak tedbirin üst limitidir. Solar Panel, İnvertör, Sayaçlar, Taşıyıcı Sistem, Kablolama Topraklama Sistemi, İzleme Sistemi ve Diğer Tamamlayıcı Ekipmanlar Destek Kapsamındadır.” dedi.

10.11.2014 tarihinde 13. çağrıya çıktıklarını vurgulayan Dr. Yetim, yatırımcıların proje hazırlama konusunda hemen karar vererek hızlı davranmalarını ve % 50 hibe fonlarından yararlanmak için bize ulaşmalarını bekliyoruz dedi. Yerel yönetimler ile etkin çalışmalar yaparak hibe desteklerin Denizli’de yatırıma dönüşmesi arzusunda olduklarını ifade eden Yetim, “IPARD fonları Türkiye için kullanılmadığı takdirde AB'ye geri gidecektir. Hedefimiz fonların Türkiye’de son kuruşuna kadar hibe desteği şeklinde dağıtılmasıdır.” dedi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’a ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Dr. Yetim, Denizli’ye hedeflenen yatımların ve bu yatırımların istihdama katkılarının arttırılmasında yerel yönetimlerin desteklerinin büyük önem taşıdığını” sözlerine ekledi.  Misafirperverliğinden dolayı teşekkürlerini ileten Tavas Belediye Başkanı Akyol, “ilçemiz güneş enerji sistemlerinin kullanımı açısından oldukça uygundur. TKDK destekleriyle yapılacak yatırımlara belediye olarak her türlü kolaylığı sağlayacağız.” dedi.

 
    Cimer